latinica  ћирилица
13/07/2020 |  12:09 | Autor: SRNA

Arlov: Sakupljeno više od 3.500 potpisa podrške

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je Srni da je prikupljeno više od 3.500 potpisa na području Kosmeta za slanje peticije zbog zabrane njegovog ulaska na Kosmet 26. juna.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

Arlov je najavio da će narednih dana kopije peticije Ministarstvu unutrašnjih poslova u Prištini predati advokat Dejan Vasić iz Kosovske Mitrovice koji ga pravno zastupa "u namjeri da mu se vrati demokratsko pravo ulaska na Kosovo i Metohiju".

On je naveo da će Vasić kopiju peticije predati i međunarodnim institucijama zaduženim za sprovođenje demokratije i ravnopravnosti svih građana na Kosmetu "i onim dobronamjernim koje pomažu i žele dobro Kosovu i Metohiji".

Arlov je zahvalio Udruženju roditelja "Podrži me", rukovodstvu, članovima, osnovnim školama, mnogobrojnim porodicama, preduzećima, prijateljima i svima koji su iskreno dali svoj potpis, ističući da mu ta podrška daje ogromnu snagu, volju i pravo da sve ono što je radio proteklih skoro 13 godina za srpsku narod na Kosmetu vrijedi puno više.

- Vaši slobodni, iskreni i svojevoljni potpisi daju mi legitimitet, ogromnu snagu i još veću volju za sve velike projekte Odbora, kao i da izgradnju Dnevnog centra `Podrži me-9. januar` što prije završimo, da pomažemo liječenje bolesne djece i za podršku djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju - istakao je Arlov.

On je dodao da Odbor želi da u narednim godinama nastavi projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koji je ovog ljeta odgodila pandemija virusa korona.

- Želimo da u još većem broju djeca dolaze u svoju drugu kuću Republiku Srpsku, da stipendiramo djecu i obradujemo ih božićnim i novogodišnjim poklonima i budemo uz svoj narod - dodao je Arlov.

On je dodao da je ponosan što su građani prepoznali iskrenu pomoć Republike Srpske srpskom narodu i drugima kojima je potrebno, a nikoga ne vrijeđajući i ugrožavajući na Kosovu i Metohiji, kao i da kao predsjednik Odbora nastavlja sa misijom humanosti.

Kosovska policijska služba 26. juna predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu zabranila je ulazak na područje južne srpske pokrajine.

Arlov je tada rekao Srni da mu je na administrativnom prelazu Јarinje na putu Raška - Leposavić rečeno da mu je zabranjen ulazak na područje Kosova i Metohije, gdje je trebalo da se sastane sa zamjenikom gradonačelnika sjeverne Kosovske Mitrovice Adrijanom Hodžić i članovima Udruženja "Podrži me".