latinica  ћирилица
13/07/2020 |  19:09 ⇒ 21:58 | Autor: RTRS

Oštre osude iz Srpske na Stanivukovićevu izjavu (VIDEO)

Izjava Draška Stanivukovića da bi kao gradonačelnik Banjaluke podigao park mira sa statuama tri različita vojnika, kao simbolom pomirenja i danas izaziva oštre osude u Srpskoj. Iz SNSD-a poručuju da je jedino sreća što Stanivuković neće imati priliku da to ostvari. Iz udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata traže izvinjenje.
Duško Vukotić - Foto: RTRS
Duško VukotićFoto: RTRS

Podizanje parka mira u kome bi tri različita vojnika između ostalog, predstavljala pripadnike HVO-a i tzv. Armije BiH, jednako je kao da na Kozari podignete spomenik nacističkim vojnicima, kaže portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Ni ova ideja Draška Stanivukovića, dodaje, nije ništa novo, ni iznenađujuće.

- Sve ovo još jednom pokazuje o kakvom nedoraslom čovjeku i političaru je ovdje riječ, čovjeku koji ne prestaje da nas iznenađuje sa svojim glupostima. Јedina je sreća što nije u mogućnosti da realizuje te svoje ideje i gluposti. Јa sam siguran da će tako i ostati - jasan je Kovačević.

Udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata od juče, kako se na društvenim mrežama pojavio snimak sporne izjave, traže izvinjenje.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić kaže da je ta ideja uvreda za sve srpske žrtve rata.

U Udruženju veterana Srpske začuđeni su što neko zbog jeftinih političkih poena daje tako nesmotrene izjave.

- Ima svoju bogatu hacijendu u Banjaluci i na toj hacijendi može da pravi parkove kakve hoće, neka stavlja biste kakve hoće, što se nas tiče neka stavlja i bistu Abu Hamze, ali što se tiče spomenika i parka mira, to samo može da bude spomen-park poginulim vojcima Republike Srpske - rekao je Duško Vukotić, predsjednik Udruženja veterana Republike Srpske.

Udruženje veterana "Garda Panteri" u Bijeljini zatražilo je javno izvinjenje poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske i porodicama poginulih.