latinica  ћирилица
31/07/2020 |  15:33 ⇒ 18:58 | Autor: SRNA

Višegrad: Pokazna vježba uništavanja eksplozivnih sredstava pod vodom (FOTO)

Pripadnici timova za podvodno deminiranje Republičke uprave civilne zaštite, u saradnji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održali su danas u Višegradu pokaznu vježbu uništavanja eksplozivnih sredstava pod vodom.
Višegrad - Civilna zaštita, MUP - pokazna vježba - Foto: SRNA
Višegrad - Civilna zaštita, MUP - pokazna vježbaFoto: SRNA

Pomoćnik direktora Republičke uprave civilne zaštite Dragan Kos rekao je da je ovom vježbom pokazano da su spremni za eventualne izazove uništavanja eksplozivna sredstva veće količine, gabarita i eksplozivnog punjenja na mjestima gdje je ugrožena bezbjednost ljudi.

On je dodao da Republička uprava civilne zaštite planira da u Višegradu napravi regionalni centar za obuku.

- Tu aktivnost ćemo sprovesti uz podršku opštine Višegrad i preduzeća Vode Srpske- dodao je Kos.

Višegrad - Civilna zaštita, MUP - pokazna vježba (Foto: SRNA)

Zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić istakao je važnost formiranja regionalnog centra za obuku za spasavanje na vodi i pod vodom čije će sjedište biti u Višegradu.

- U ovo doba godine, kada je veliki broj turista u Višegradu i kada je riječni saobraćaj omasovljen, na takav način moći ćemo najbrže i najbolje da djelujemo. Ostvarila se ideja koju smo priželjkivali godinama, imaćemo jednu vrstu sigurnosti ukoliko se dese nemile situacije - rekao je Tasić.

Višegrad - Civilna zaštita, MUP - pokazna vježba (Foto: SRNA)