latinica  ћирилица
08/08/2020 |  12:59 ⇒ 13:43 | Autor: SRNA

Liturgijom i lomljenjem slavskog kolača obilježena slava Zvornika (FOTO)

Svetom liturgijom u Crkvi Svete Petke Trnove na Đurđev gradu i lomljenjem slavskog kolača obilježena je krsna slava Zvornika - Sveta Petka Trnova - zaštitinica grada.
Zvornik - Obilježavanje krsne slave opštine - Foto: SRNA
Zvornik - Obilježavanje krsne slave opštineFoto: SRNA

Hramovnu slavu proslavila je i Crkva.

Gradonačelnik Zoran Stevanović rekao je novinarima da ovaj praznik obilježavaju u uslovima koje diktira virus korona, te da zbog toga neće biti litije kroz grad niti tradicionalnog lomljenja slavskog kolača na platou ljetne pozornice ispred Narodne biblioteke.

- Sugrađanima čestitam krsnu slavu Svetu Petku Trnovu, da nam i ona, kao naša zaštitnica, pomogne da što prije prevaziđemo ovu situaciju u kojoj se naše zdravlje trenutno nalazi - rekao je Stevanović.

Zvornik - Obilježavanje krsne slave opštine (Foto: SRNA)

Govoreći o razvoju Zvorniku između dvije slave, Stevanović je rekao da ovaj grad ide naprijed, da su ti koraci nekada manji, ali da uvijek ide naprijed.

- Svjedoci smo da ozbiljne investicije ponovo kreću, da ćemo ovih dana predati na upotrebu rekonstruisani most Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, počela je dogradnja i rekonstrukcija Opšte bolnice, čija investicija iznosi oko 29 miliona KM, kao i drugi projekti - istakao je Stevanović.

On je dodao da se nastavlja rekonstrukcija ulica i da se gradi se parking-prostor, te je poručio da će Grad podržati svakog prvrednika koji redovno i dodatno investira u proširenje kapaciteta, otrvara nova i čuva postojeća radna mjesta.

Svetoj liturgiji, koju je služio je protojerej stavrofor Vidoje Lukić sa sveštenstvom, osim Stevanović prisustvovao je i njegov zamjenik Bojan Ivanović.