latinica  ћирилица
10/08/2020 |  19:09 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

DNEVNIK 2 UŽIVO

Gledajte Dnevnik 2 na našem portalu.
Uživo, Dnevnik 2 - Foto: RTRS
Uživo, Dnevnik 2Foto: RTRS

Dnevnik 2 možete gledati i na našem portalu.

- Najviše umrlih u jednom danu u BiH: U Republici Srpskoj još 98 lica zaraženo virusom korona, prijavljeno šest smrtnih slučajeva; u Federaciji BiH 73 novozaražena i 10 preminulih lica!

- Premijer Radovan Višković najavio: radi ublažavanja ekonomskih posljedica pandemije, Vlada će pomoći i hotelijerima i prevoznicima u međunarodnom transportu putnika!

- Počeo interventni otkup povrća; do kraja oktobra očekuje se da bude otkupljeno do 20 hiljada tona; Vlada za ovu namjenu izdvojila 2 miliona maraka!

- U Palama okrugli sto o traženju nestalih u proteklom ratu: Ovaj proces potrebno ponovo tretirati kao humanitarno, a ne političko pitanje, poručili učesnici!

- Istočno Novo Sarajevo:  Opština dala prijedlog za rješavanje problema zgrade Rektorata i Muzičke akademije Univerziteta.

- Nastava u osnovnim i srednjim školama trebalo bi da počne na vrijeme; predavanja za brucoše počinju 5. oktobra.

- Evropska unija osudila nasilje tokom demonstracija u Bjelorusiji. Aleksandar Lukašenko tvrdi - sinoćni protesti orkestrirani iz Poljske, Velike Britanije i Češke!

- Festival evropskog i mediteranskog filma u Trebinju - veliki broj premijera i zvučnih imena iz svijeta kritike i režije.