latinica  ћирилица
13/08/2020 |  12:12 ⇒ 12:27 | Autor: RTRS

Muškarac iz Banovića u kombiju krijumčario 17 migranata

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su na području Tuzlanskog kantona jedno lice zbog krijumčarenja ljudi, te spriječili krijumčarenje 17 državljana Bangladeša, Pakistana i Avganistana.

Tokom ove akcije, koja je sprovedena sinoć, pripadnici SIPA oduzeli su mobilni telefon i putničko vozilo za koje se sumnja da je korišteno prilikom organizacije prevoza krijumčarenih lica, saopšteno je iz SIPA.

Portal Kliks navodi da je muškarac iz Banovića uhapšen na dijelu regionalnog puta između Sapne i Kalesije te da je u kombiju pronađeno 17 migranata.

Kako ovaj portal saznaje, pripadnici Policijske stanice Sapna PU Kalesija, sinoć su, oko 21.00 časova na regionalnom putu Sapna-Kalesija. zaustavili i kontrolisali vozilo kojim je upravljao 41-godišnji M. Š. iz Banovića.

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA i nad njom se vrši kriminalistička obrada.

SIPA je ovu akciju sprovela po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, u saradnji sa Graničnom policijom BiH, Službom za poslove sa strancima i Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, navodi se u saopštenju.