X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
13/08/2020 |  16:32 ⇒ 16:40 | Izvor: SRNA

Dodik: Srbi u FBiH uvijek će imati moju i podršku institucija Srpske (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Ribniku da je atmosfera za Srbe u Federaciji BiH u pogledu ostvarivanja njihovih prava veoma loša, zbog čega će, ma gdje god živjeli u tom entitetu, imati njegovu i podršku institucija Republike Srpske.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Oni su ti koji najbolje svjedoče o tome koliko je važno imati Republiku Srpsku. Oni ne kriju da nama to kažu i zadovoljni su Srpskom jer da je nema, bili bi potpuno marginalizovani do svog biološkog nestanka - izjavio je Dodik novinarima.

Dodik, koji je lider SNSD-a, naglasio je da ova stranka i zbog zaštite prava Srba u FBiH izlazi na lokalne izbore u 25 federalnih opština, a sve da bi konsolidovala i okupila srpsku zajednicu u tom entietu.

- Želimo da damo podršku našem narodu i to ćemo nastaviti da radimo, kao i da animiramo Srbiju da to čini kao što je činila u Drvaru, Mostaru i u drugim mjestima gdje žive naši ljudi. Dakle, tamošnje Srbe prvo moramo ohrabriti da se jasno deklarišu i da ističu svoje porijeklo - istakao je Dodik.

On je najavio da će Bošnjake ubuduće karakterisati kao muslimane sve dok lider SDA Bakir Izetbegović ne prestane govoriti "bosanski Srbi".

- Mi nismo nikavi 'bosanski Srbi', mi smo Srbi - poručio je Dodik.