latinica  ћирилица
20/08/2020 |  12:51 ⇒ 12:59 | Autor: SRNA

Ljiljana Vukelić iz "Prijedorčanke" najbolji direktor

Izvršni direktor "Prijedorčanke" iz Prijedora Ljiljana Vukelić dobitnik je Zlatne plakete za najboljeg direktora za prošlu godinu u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije u izboru Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske.
Ljiljana Vukelić - Foto: SRNA
Ljiljana VukelićFoto: SRNA

Vukelićevoj je ova plaketa dodijeljena na svečanoj sjednici republičkog odbora ovog sindikata.

Ona je rekla novinarima da "Prijedorčanka" svoje destilate plasira na veliki broj tržišta, među kojima su, osim zemalja regiona, značajne i Austrija, Italija, Češka, Slovačka, kao i da se njihova rakija pije "na svim kontinentima, osim u Africi".

- Naš ponos je proizvod "Gazdina rakija", brend zastupljen već 11 godina, a kreirali smo i liniju od četiri vrste likera "Reina", prvenstveno namijenjenu ženama. Tu su još naši duboko zamrznuti proizvodi višnje, maline, šljive, sokovi od višnje i jabuke - istakla Vukelićeva.

Ona je navela da je "Prijedorčanka" zbog pandemije virusa korona imala problema koji su se ogledali najprije u zatvaranju granica, a sadašnji su u plasmanu robe zbog pada turizma, jer ugostitelji ne rade punim kapacitetom.

Vukelićeva se nada da će to biti ublaženo u narednom periodu i naglasila da niko od 51 stalno zaposlenog "Prijedorčanke" nije otpušten tokom pandemije.

Predsjednik Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Srpske Aleksandar Tomić rekao je da je ovo peta godina zaredom da se bira i promoviše najbolji poslodavaca, odnosno direktor, te da je ove godine zbog pandemije virusa korona to urađeno sa zakašnjenjem.

Tomić je dodao da pandemija neće uticati na primarni sektor poljoprivredne proizvodnje, ali da probleme imaju proizvodni kapaciteti "Vitinke" iz Kozluka i "Vitaminke" iz Banjaluke, koji su u teškom položaju jer im je zbog redukovanog kretanja, manjeg rada ugostiteljskih objekata otežan pristup i smanjeno tržište.