latinica  ћирилица
25/08/2020 |  13:36 ⇒ 16:16 | Autor: RTRS

Cvijanović: SDA često lopticu prebacuje u tuđe dvorište (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da SDA kada je rješavanje problema migranata u BiH, lopticu prebacuje u tuđe dvorište.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Cvijanović smatra da SDA treba da ponese odgovornost za mnoge procese, jer je doprinijela mnogim od tih procesa.

- Sa druge strane, ako je već u pitanju rješavanje, oni zauzimaju vrlo važne pozicije na nivou Savjeta ministara i na nivou BiH, ali isto tako i na nivou FBiH i kantona, tako da se od njih očekuje da rade i doprinose pronalaženju rješenja, a ne otežavanju situacije - rekla je Cvijanović.

Ocijenila je i da su besmislene izjave ministra bezbjednosti BiH Selme Cikotića.

- Umjesto da se zaista bavimo suštinom tog problema, bavimo se besmislenom pričom kako je porasla potrošnja, kako su migranti "kobajagi" zamjena za turiste, kojih nemamo zbog epidemije virusa korona i sve druge stvari koje sam tamo čula - rekla je Cvijanović.

- SDA pokušava da krivicu svali na Srpsku, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, ali i Srbiju. Migrantska kriza je ozbiljan problem, koji je uzdrmao region i neophodan je adekvatan pristup - navodi Cvijanović.

Ipak, kako ističe, nije sigurna da je SDA ozbiljan partner za rješavanje ovih problema, jer je i njihova istorija djelovanja problematična.

- Ta stranka ima prilično problematičan istorijat odnosa sa mnogim područjima, počevši od onog vremena kada su dolazili strani ratnici na prostor BiH, kada su dobijali ovdje bez ikakvih problema državljanstva i druga dokumenta, a ni danas ne vidim opredijeljenost da se bave tim problemom - rekla je predsjednica Srpske.