latinica  ћирилица
10/09/2020 |  21:13 ⇒ 11/09/2020 | 07:50 | Autor: RTRS

Krivokapić: Formiranje nove Vlade do kraja ovog ili početka narednog mjeseca (VIDEO)

Do kraja ovog ili početkom narednog mjeseca očekuje se formiranje nove Vlade Crne Gore.
Zdravko Krivokapić - Foto: RTRS
Zdravko KrivokapićFoto: RTRS

Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" u intervjuu za politički magazin Pečat izjavio je da je poništavanje izbora u Petnici prolongiralo rokove i da se njihovo ponovno održavanje u toj lokalnoj zajednici očekuje u nedjelju.

On je izjavio da narod Crne Gore u novoj Vladi želi da vidi kompetentne ljude koji mogu državu da izvedu iz teške ekonomske, moralne i pravne krize.

- Mi se nadamo da će 21. biti taj trenutak kada će se oformiti, verifikovati mandati u Parlamentu, a poslije toga vrlo brzo će biti poznat mandatar. Mi nećemo čekati 90 dana, iako će u tom periodu vjerovatno biti opstrukcija. Kao što znate, predsjednik države razgovara sa svakom partijom koja je izašla na izbore, tako da taj proces može da traje možda i mjesec dana, ali ja ne znam koje su to obaveze predsjednika da on u jednom danu ne bi sazvao sve predstavnike političkih partija koje su ušle u Parlament i na taj način razriješio glavni problem, a to je da ne čekamo vrijeme, jer vrijeme nam je u ovom trenutku jako bitno - rekao je Krivokapić.

 

On je naveo da Vlada mora da bude Vlada ekonomije, a ne demagogije, Vlada spasa, a ne rasparčavanja države i, kako je istakao, to je Vlada koja će zasnivati sve na principu prava.