latinica  ћирилица
13/09/2020 |  18:10 ⇒ 18:49 | Autor: RTRS

Hajder: Sve pohvale UKC od SZO za rad tokom pandemije virusa (VIDEO)

Rad Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske za vrijeme pandemije virusa korona od strane SZO ocijenjen je visokom ocjenom, poručio je pomoćnik direktora UKC Srpske doktor Slobodan Hajder, gostujući u emisiji Zdravosfera.
Slobodan Hajder - Foto: RTRS
Slobodan HajderFoto: RTRS

- Poslije posjete predstavnika SZO dobili smo komplimente za brzu reakciju. Јoš u februaru kada je sve krenulo i kada je direktor Vlado Đajić istakao da ćemo imati problema sa pandemojom, malo nas je vjerovalo da će to poprimiti ovakve obrise, ali smo se počeli pripremati za virus- naglasio je Hajder.

On je istakao da je posebno iznenađen, i to pozitivno bio savjetnik regionalnog direktora SZO za evropski region Fabio Skano.

- On je naglasio da je u pravo vrijeme pripremljeno kovid odjeljenje, operaciona sala, i sve ono što prati ovu pandemiju. Istakao je da bili spremni i da pomognu i edukuju i druge bolnice i ljekare - rekao je Hajder.

Hajder je naglasio da su u SZO bili iznenađeni liječenjem i pristupom osobama na respiratorima u UKC Republike Srpske, te su pohvalili rad ljekara.

Emisiju Zdravosfera možete pogledati i OVDЈE.