latinica  ћирилица
23/10/2020 |  12:10 ⇒ 12:11 | Autor: SRNA

Završena obuka za 15 operatera na CNC mašinama za obradu metala

Polaganjem teoretskog i praktičnog dijela ispita za 15 polaznika završena je obuka za operatera na CNC mašinama za obradu metala, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.
CNC operateri - Foto: RTRS
CNC operateriFoto: RTRS

Ova obuka organizovana je u okviru pojekta "Stručno osposobljavanje, usavršavanje i zapošljavanje operatera na CNC mašinama za obardu metala" u istočnoj Hercegovini.

Nastavni proces trajao je od jula do oktobra sa visokim stepenom bezbjednosti svih učesnika, što je i bio prioritet, pri čemu su održani svi časovi planirani programom osposobljavanja, dodaje se u saopštenju.

Edukativni centar Privredne komore Republike Srpske je u decembru prošle godine potpisao sporazum o partnerstvu sa svim učesnicima u projektu "Obuka CNC operatera" koji provodi Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Trebinje.

- Tokom juna realizovane su sve aktivnosti na pripremi sprovođenja obuke za CNC operatere. S tim u vezi urađen je i prezentovan Plan realizacije programa osposobljavanja za operatere na CNC mašinama za obradu metala, u prostorijama Gradske uprave Trebinje -  dodaje se u saopštenju.

Predstavnici Edukativnog centra Privredne komore Republike Srpske potpisali su i sve ugovore o početku nastavnog procesa - sa kandidatima, nastavnicima i saradnicima, Fakultetom za proizvodnju i menadžment, IAT Trebinje, te Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinje.