latinica  ћирилица
23/10/2020 |  13:14 ⇒ 13:21 | Autor: SRNA

Ribnik: Pušten u rad sistem video-nadzora vrijedan 39.000 KM (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prisustvovao je danas u Ribniku zvaničnom puštanju u rad sistema video-nadzora, u koji je opština uložila 39.000 KM.
Lukač u Ribniku - Foto: RTRS
Lukač u RibnikuFoto: RTRS

Lukač je izjavio da je riječ o zajedničkom projektu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ i opštine Ribnik, kojim je područje opštine pokriveno video nadzorom.

- Na teritoriji opštine postavljena je 21 kamera koja će povećati bezbjednost svih građana, nadzirući javne površine. S ovim kamerama ni na koji način ne ugrožavamo privatnost naših građana, jer se ne snimaju privatne površine - rekao je Lukač novinarima u Ribniku.

Lukač je naveo da će kamere bilježiti sve ono što se dešava na javnim površinama po pitanju saobraćaja, što će doprinijeti prevenciji krivičnih djela, a i sama istraga krivičnih djela će biti mnogo jednostavnija.

- Zahvaljujući opštini Ribnik i njenom rukovodstvo, koje je uložilo sredstva za nabavku kamera, mi danas imamo pokrivenu teritoriju opštine na kvalitetan način, savremenim kamerama i možemo da na bolji način vodimo računa o bezbjednosti svih građana ove lokalne zajednice - dodao je Lukač.

Prilikom posjete opštini Ribnik, Lukač je razgovarao sa rukovodstvom Policijske stanice u ovoj opštini, a sastao se i sa načelnikom opštine Nebojšom Karaćem.

Sastanak (foto: RTRS)

Karać je naglasio da je opština Ribnik u sistem video nadzora uložila 39.000 KM, dok je MUP obezbijedio tehničku podršku, te instaliranje nabavljene opreme.

- Ako znamo da smo mi opština koja dijelom teritorije granički sa Federacijom BiH i da kroz našu opštinu sada prolazi jedna migrntska ruta onda znate od kakvog je značaj sistem video nadzora za opštinu Ribnik i bezbjednost svih naših građana - rekao je Karać.

On je zahvalio MUP i ministru Lukaču što su podržali Ribnik u ovom značajnom projektu.

- Ovo nije jedini projekat koji smo mi uradili u saradnji sa MUP-om, a već planiramo nove od kojih nam je prioritet uređenja vanjskog dijela Policijske stanice - naveo je Karać.