mtel
latinica  ћирилица
04/11/2020 |  21:56 ⇒ 21:58 | Autor: sputniknews.com

Poslije Mičigena podnesena tužba i za Pensilvaniju

Predizborni štab Donalda Trampa zatražio je od suda da "zabrani demokratama da skrivaju glasove u Pensilvaniji", izjavio je zamjenik štaba DŽastin Klark.

- Obraćamo se sudu kako bismo spriječili demokrate da skrivaju glasove od naših republikanskih posmatrača na izbornim mjestima - rekao je on.

Prema njegovim riječima, u Filadelfiji i u drugim gradovima zahtijevali su od republikanskih posmatrača da stoje na udaljenosti od 7,5 metara od mjesta gdje se broje glasovi, čime su ih sprečavali da rade svoj posao.

- Obraćamo se sudu sa zahtjevom da se obustavi brojanje sve dok se ne omogući potpuna transparentnost i republikanci ne mogu da budu sigurni u to da se brojanje glasova odvija po izbornim pravilima - istakao je Klark.

Takođe je rekao i da su se republikanci obratili sudu zbog kršenja izbornih pravila po pitanju identifikacije glasača koji su svoj glas poslali putem pošte.

Prethodno je štab američkog predsjednika Donalda Trampa objavio je da je podnio tužbu za zaustavljanje prebrojavanja glasačkih listića u Mičigenu.