latinica  ћирилица
19/11/2020 |  14:34 ⇒ 19:38 | Autor: SRNA

Usvojen Akcioni plan za reformu javne uprave

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sjednici Akcioni plan za reformu javne uprave u BiH 2020-2022. godine, kojim će biti realizovani ciljevi i mjere definisani Strateškim okvirom za reformu javne uprave za period od 2018. do 2022. godine.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Ovaj akcioni plan za reformu javne uprave provodiće se realizacijom planiranih aktivnosti kroz pet reformskih oblasti i to kroz zajedničke i individualne projekte sa jasno definisanim osnovnim mjerama i aktivnostima, kao i indikatorima koji su zajednički za sva četiri upravna nivoa vlasti u BiH, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U procesu reforme javne uprave sve aktivnosti provodiće se u skladu sa ustavnim nadležnostima svakog upravnog nivoa u BiH.

U saopštenju se podsjeća da je Vlada Srpske u junu ove godine usvojila Strateški okvir za reformu javne uprave u BiH za period 2018-2022. godine, koji je usmjeren na stvaranje efikasne, transparentne, odgovorne i moderne javne uprave, u skladu sa principima javne uprave.

Usvajanje Akcionog plana, pored već usvojenog Strateškog okvira za reformu javne uprave je jedan od ključnih koraka u realizaciji 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, dodaje se u saopštenju.