latinica  ћирилица
01/12/2020 |  12:34 ⇒ 12:38 | Autor: N1

Završeni pretresi u Tuzli i Srebrenici - SIPA uhapsila tri osobe

Okončani su pretresi na šest lokacija u Tuzli i Srebrenici, nakon kojih su uhapšene tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje više krivičnih djela, rekao je portparol Agencije za istrage i zaštitu Luka Miladinović.
Agencija za istrage i zaštitu - SIPA (foto: ba.n1info.com) -
Agencija za istrage i zaštitu - SIPA (foto: ba.n1info.com)

- Policijski službenici SIPA okončali su današnje aktivnosti. Izvršeni su pretersi na više lokacija u Srebrenici i Tuzli. Lišena su slobode tri lica zbog sumnje da su počinila krivična djela udruživanja radi izvršenja krivičnog djela, pripremanje izvršenja krivičnog djela, falsikfikovanja isprava, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava - istakao je Miladinović.

On je rekao da je tokom pretresa otkriveno i oduzeto više mobilnih telefona, rokovnika, kopija izvoda sa biračkih mjesta, pištolj, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Tri osobe koje su uhapšene biće privedene u prostorije SIPA, tu će se izvršiti kriminalistička obrada, a o daljem postupanju sa njima će odlučiti postupajući tužilac.

Akcija SIPA je izvršena po naredbi Tužilaštva i Suda BiH, rekao je Miladinović.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je za RTRS da akcija SIPA predstavlja nastavak pritiska na sve Bošnjake u Srebrenici koji su spremni na saradnju, pomirenje i suživot.