latinica  ћирилица
02/12/2020 |  19:12 ⇒ 19:18 | Autor: Nezavisne

Banjac osniva novu stranku

Darko Banjac, bivši generalni sekretar Demokratskog narodnog saveza, osniva novu stranku, potvrdio je za Nezavisne novine.
Darko Banjac (foto:atv) -
Darko Banjac (foto:atv)

- Formiram novu političku partiju. Ne znam još naziv, moram sjesti s ljudima, dogovoriti se. U naredna tri-četiri dana biće sastanci s ozbiljnim ljudima, pa ću s njima razgovarati o tome u kom smjeru će se ići i kako. I, ako se odlučim za novu političku partiju, a to je 99 odsto, vidjećemo kako će se zvati - rekao je Banjac za Nezavisne.

Na pitanje hoće li ti ljudi biti njegove doskorašnje stranačke kolege, odgovorio je potvrdno.

- Većina će biti moje dojučerašnje stranačke kolege. Velika većina. Ne znam još ko, vidjeću. Nezahvalno je o tome govoriti, dok ne obavim sve potrebne razgovore. Za sedam dana ću znati - rekao je Banjac.

Moguće je da će se u novoj stranci Banjcu pridružiti Diko Cvjetinović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji je podnio ostavku na sve funkcije i članstvo u DNS-u.

- Biću nezavisni poslanik. Nisam još ni sa kim razgovarao. U narednom periodu ćemo vidjeti. Sa Darkom Banjcem svakodnevno razgovaram. On je moj prijatelj - rekao je Cvjetinović.

Na pitanje vidi li se u budućnoj stranci koju osniva Banjac, Cvjetinović odgovara: "Neka vrijeme pokaže".

- Vidjećemo. Ne mogu još ništa da kažem. Treba da se vratim u Bijeljinu, da razgovaram s mojim ljudima. Nisam ja sam u tome. Nije isključena takva mogućnost - priznao je Cvjetinović.

Predsjedništvo DNS-a isključilo je iz ove stranke Đorđa Popovića, inače ministra saobraćaja i veza Republike Srpske, te Ognjena Tadića i Diku Cvjetinovića, dok su raspušteni Gradski odbor DNS-a Bijeljina i Opštinski odbor DNS-a Kozarska Dubica.

Predsjedništvo DNS-a je, takođe u utorak, konstatovalo neopozivu ostavku Banjca sa svih funkcija u stranci i istupanje iz članstva.