latinica  ћирилица
28/12/2020 |  11:04 ⇒ 11:13 | Autor: RTRS

Maričić: Koristiti elektronske usluge Poreske uprave (VIDEO)

Pravovremenim i efikasnim mjerama uspjeli smo ublažiti posljedice izazvane virusom korona, te smo održali približan nivo naplate od prošle godine, a na drugim poljima poput digitalizacije napravili smo zanačajne iskorake, istakao je Goran Maričić direktor Poreske uprave Republike Srpske.
Goran Maričić - Foto: RTRS
Goran MaričićFoto: RTRS

- Kriza izazavana pandemijom virusa korona uticala je gotovo na sve segemnte društva, pa tako i na poreski sistem koji je jedan od stubova ekonomije svake zemlje. U ovoj godini smo u punoj funkciju stavili elektornske usluge, sve poreske prijave mogu se podnijeti elektronski, kao i zahtjevi za sve vrste uvjerenja - naglasio je Maričić.

On je istakao da se ne mora dolaziti u Poresku upravu, jer na taj način se štedi i vrijeme i novac, a što je najvažnije čuva zdravlje u vrijeme pandemije.

- Pozivamo sve građane da budu odgovorni, da poštuju mjere Republičkog štaba za vanrednu situaciju, da koriste elektornske usluge Poreske uprave i tako daju svoj doprinos u borbi protiv pandemije i na taj način zaštitite svoje, ali i zdravlje drugih - dodao je Maričić.