latinica  ћирилица
11/01/2021 |  06:59 ⇒ 12:00 | Autor: RTRS

Izjašnjavanje o povjerenju Savjetu ministara 

Na zahtjev opozicionih stranaka u Federaciji, poslanici Predstavničkog doma BiH danas bi trebalo da se izjašnjavaju o povjerenju Savjetu ministara.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH - Foto: SRNA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiHFoto: SRNA

Na zahtjev opozicionih stranaka u Federaciji, poslanici Predstavničkog doma BiH danas bi trebalo da se izjašnjavaju o povjerenju Savjetu ministara.

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja uputilo je osam opozicionih poslanika iz federalnih stranaka u Predstavničkom domu.

Potpisnici zahtjeva, nisu zadovoljni brojem zakona koje su ministri uputili u parlamentarnu proceduru.

Na prozivke, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija odgovara - u proceduru će samo oni zakoni koji će imati podršku.

Političkom Sarajevu poručuje da Savjet ministara neće prerasti u vladu.

- Postoje oni koji bi da se sve centralizuje i da Savjetu ministara daju nadležnosti koje nema ni po zakonu ni po ustavu i postoje manji broj koji bi da oduzmu njegove nadležnosti. Nijedni ni drugi nemaju partnera u meni - istakao je Tegeltija

Inicijativa je bez efekta, ocjenjuje predsjednica Srpske i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović.

Da je inicijativa osuđena na neuspjeh kaže šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu, Snježana Novaković-Bursać.

Naglašava, i SNSD ima zamjerki na rad pojedinih ministara, ali inicijativa neće proći jer kaže, smjenu mora da potvrdi Dom naroda, gdje većinu imaju SNSD i HDZ.