latinica  ћирилица
22/01/2021 |  17:19 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Rajčević: Prodati službeni auto i pomoći studentima iz osjetljivih kategorija (VIDEO)

Povodom konstituisanja novog saziva Studentskog parlamenta, u banjalučkom rektoratu - sastanak studenata sa resornim ministrom Srđanom Rajčevićem. Za novog predsjednika Studentskog paralmenta Univerziteta u Banjaluci izabran je Radovan Јalić.
Banjaluka - Studentski parlament - Rajčević - Foto: SRNA
Banjaluka - Studentski parlament - RajčevićFoto: SRNA

Rad studentskogg parlamenta u prethodnom periodu bio je otežan zbog nepovoljne epidemiloške situacija, zbog čega je izostala i realizacija određenih planiranih projekata. Novo rukovodstvo mandat počinje sa velikim ambicijama.

- Mi ćemo se boriti za prava i bolji položaj studenata kako na Univerzitetu u Banjaluci, tako i u svijetu uopšte - rekao je Јalić.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da je saradnja Univerziteta sa Studentskim parlamentom u prethodnom periodu bila odlična.

- Јedan od najznačajnijih projekata za koje je Univerzitet posebno zainteresovan jesu studentski dani, koji je prethodne godine naišao na probleme s obzirom na svoju masovnost. Upak, studenti su našli načine da približe svoje fakultete svršenim srednjoškolcima - dodao je on.

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević rekao je da je na sastanku bilo riječi i o  efektima primjene novih zakona iz ove oblasti .

- Zajedno smo konstatovali da ovaj zakon daje dobre rezultate, jer se povećava broj upisanih studenata na našim Univerzitetima - rekao je Rajčević.

Iz Ministasrtva i podrška studentima iz ugroženih kategorija.

- U dogovoru sa Studentskim parlamentom, odlučilo je da jedno službeno vozilo stavi na licitaciju, te da se iz tih sredstava finansira smještaj studenata iz socijalno ugrožennih porodica, djece palih boraca i studenata sa jednim roditeljem - naglasio je Rajčević.

U Studenstkom parlamentu nadaju se da će ove godine uspjeti da realizuju projekte, koje u prethodnoj zbog pandemije nisu uspjeli.