latinica  ћирилица
28/01/2021 |  11:42 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Dodik: Odluka CIK-a BiH predigra za izbore 2022. godine (VIDEO)

Odluka CIK-a BiH za ponavljanje izbora u Srebrenici i Doboju može se svesti pod onu narodnu "Kadija te tuži, kadija ti sudi". Sve je to predigra, ili pokazna vježba za izbore koji će se desiti 2022. godine, rekao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je i lider SNSD-a.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Moraćemo da se odnosimo prema ovome, jer tu je niz apsurdnih stvari. Ako je jedan dio glasačkih mjesta bio u redu, a 17 je takvih u Doboju, gdje su Bošnjaci većina, a tamo gdje su Srbi nije u redu. Kako onda možete da okrivite Gradsku izbornu komisiju, ili da kažete da neki potpis nije u redu, a nste prije toga rekli da potpis koji ide na birački spisak mora biti isti kao na ličnoj karti ili pasošu. Imate ljude koji se potpisuju drugačije, sve je to legitimno -poručio je Dodik.

On je naglasio da sada predstoji posao, da se vidi kako će se i kada održati izbori u Srebrenici i Doboju.

- Da li su iste liste kandidata verifikovane? Ići ćemo na te izbore, uvjeren sam da će SNSD napraviti veliki rezultat. Imate sada činjenicu da je u Srebrnici zajednički kandidat za gradonačenika i PDP-a i SDS-a, a njihovi predstavnici su glasali protiv njega, to je zaista za Ginisovu knjigu rekorda - dodao je Dodik.