latinica  ћирилица
03/02/2021 |  15:17 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Čubrilović: NSRS će se izjasniti o Inckovom pismu

Rukovodstvo i šefovi klubova poslanika u aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske izjasniće se o pismu visokog predstavnika Valentina Incka u kome se traži vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Skupštine, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTV Slobomir
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTV Slobomir

- Riječ je o poveljama koje su dodijeljene pojedincima, institucijama i međunarodnim organizacijama zaslužnim za rad Narodne skupštine Republike Srpske - naveo je Čubrilović u pisanoj izjavi.

Predsjednik parlamenta Srpske naglasio je da je navedene povelje dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske, kao ad hok tijelo, koje su činili svi dosadašnji predsjednici Narodne skupštine, rukovodstvo Devetog saziva Narodne skupštine i šefovi klubova poslanika tog saziva, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske zaprimio je danas pismo visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, koje je upućeno predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika, a u kome se inicira vraćanje povelja od određenik pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Povezane vijesti:

Incko ponovo šokira: Nametnuo Srbima kolektivnu odgovornost za zločine