latinica  ћирилица
20/02/2021 |  18:23 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

Nezadovoljstvo i problemi u prijedorskom SDS-u (VIDEO)

Turbulentno u prijedorskom SDS-u. Imenovanje nekadašnjeg kandidata ove stranke za gradonačelnika Maje Dragojević Stojić na mjesto predsjednika Gradskog odbora, nakon odlaska Milana Tubina, jedan broj članova ocijenio je neprihvatljivom i nametnutom odlukom.
Prijedor - Foto: RTRS
PrijedorFoto: RTRS

Postavljanje nekadašnjeg kandidata SDS-a za gradonačelnika Prijedora, Maje Dragojević Stojić, na mjesto predsjednika Gradskog odbora izazvalo je nove sukobe u Klubu odbornika ove stranke u Skupštini grada.

Šef Kluba Biljana Knežević kaže da Gradski odbor nije dobio zvanično obavještenje o imenovanju predsjednika.

- Kompletna javnost je svjesna činjenice da je ovdje došlo do ličnog sukoba između bivšeg predsjednika GO i gospođe Drgojević Stojić. Optužbe su dolazile i sa jedne i sa druge strane. Mi do danas nismo utvrdili ko je zapravo od njih dvoje bio u pravu i sada se kao rješenje, za stabilizaciju unutar GO, nameće ime koje je bilo dio problema - kaže Biljana Knežević, šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora.

Sve je počelo nakon odlaska Milana Tubina s mjesta predsjednika Gradskog odbora SDS-a u Selakovu Socijalisticku partiju Srpske. Do tada, Maja Dragojević Stojić obavljala je funkciju zamjenika predsjednika Odbora.

- Ovaj naš Gradski odbor više neće biti gradski odbor pojedinaca i borba za lične interese, već jedan timski rad i zajedničko odlučivanje. Gospodin, prethodni predsjednik GO SDS Prijedor, je svojevoljno napustio GO, otišao u drugu političku partiju i po Statutu na to mjesto dolazi zamjenik - ističe Dragojević Stojić.

A da li je ovo način da nezadovoljni članovi prijedorskog SDS-a, takođe napuste ovu stranu?

- Navela sam u dopisu, ja uopšte ne bježim od toga da će biti vrlo teška saradnja u tom momentu i da mi jednostavno ne možemo sebi dozvoliti da po ko zna koji put dođemo u situaciju da nam se nešto nameće - dodaje Kneževićeva.

- Moraju se poštovati odluke Predsjedništva, naravno na prvom mjestu Statut stranke, zatim odluke našeg predsjednika, gospodina Mirka Šarovića. On će i dalje donositi odluke vezano za sve nas, tako i za naše odbornike. Ukoliko naši odbornici, prihvate odluke vrha stranke, mi idemo dalje zajedno, ukoliko ne prihvate, prosto, hijerarhija se zna - naglasila je Dragojević Stojić.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović nije se oglašavao u vezi sa problemima u prijedorskom SDS-u.