latinica  ћирилица
03/03/2021 |  16:16 ⇒ 18:25 | Autor: RTRS

Đajić: Povećava se broj pacijenata koji zahtijevaju kliničko liječenje (VIDEO)

Direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić je rekao da su na UKC došli do zaključka da se povećava broj pacijenata koji zahtijevaju kliničko liječenje.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

- Pacijenti koje pošaljemo kući se brzo vraćaju na liječenje. Apelujemo na građane da se pridržavaju mjera posebno u zatvorenom prostoru - rekao je Đajić.

Povećao se broj pacijenata koji dolaze na preglede.

- To je veći broj mlađih pacijenata sa težom kliničkom slikom. I oni pacijeniti koje vratimo na kućno liječenje za par dana opet dolaze kod nas. Zajednički stav radnika UKC-a je da se stanovnici ne pridržavaju mjere i prenosim apel da se nose mase u zatvorenom prostoru, da se ne nastavi trend povećanja pacijenata na bolničkom liječenju - rekao je Đajić, na konferenciji za novinare.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković održao je danas u Administrativnom centru Vlade sastanak na kojem je razmatrana pogoršana epidemiološka situacija i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

Sastanku su prisustvovali  ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, direktor Inspektorata Republike Srpske Milovan Krčo, glavni republički zdravstveni inspektor Milica Matijević, šef Tima za praćenje preporuka i mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić, direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.