latinica  ћирилица
09/03/2021 |  09:51 ⇒ 10:00 | Autor: SRNA

Arlov: Doboj će ove godine ugostiti djecu sa Kosmeta

Grad Doboj je 14. lokalna zajednica iz Republike Srpske koja će ove godine učestovati u projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", rekao je Srni predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Arlov je naveo da su do sada učešće potvrdili Prijedor, Trebinje, Gradiška, Bijeljina, Doboj, Čelinac, Višegrad, Istočno Novo Sarajevo, Milići, Šamac, Brod, Prnjavor i Stanari, kao i Srpsko i prosvjetno kulturno društvo "Prosvjeta" iz Brčkog.

On je istakao da će biti ugošćeno više od 500 srpske djece dobi od 10 do 15 godina i oko 75 prosvjetnih radnika iz Kosovske Kamenice, Vitine, Gnjilana, Novog Brda, Gračanice, Lipljana, Obilića, Kosova Polja, Vučrtrna, Velike Hoče, Orahovca, Kline, Goraždevca, Srbice, Istoka, Kosvske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka.

Arlov je dodao da će u projektu biti i djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me", kao i jedan autobus djece iz opštine Glina sa Banije.

Oni će u Srpskoj boraviti od 19. i 20. juna i do 26. i 27. juna.

Arlov je istakao da za ovaj projekat, deveti po redu, postoji velika podrška Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstva porodice, omladine i sporta, lokalnih zajednica, osnovnih škola i velikog broja porodica Republike Srpske.

On je napomenuo da je u ovoj godini na inicijativu Odbora predviđeno bratimljenje nekoliko osnovnih škola i opština iz Republike Srpske i Kosova i Metohije.