latinica  ћирилица
26/03/2021 |  18:00 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Pogledajte zaključke Republičkog štaba

Republički štab za vanredne situacije održao je danas 76. sjednicu na kojoj je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj koji stupa na snagu 29. marta.
Republički štab za vanredne situacije - Foto: RTRS
Republički štab za vanredne situacijeFoto: RTRS

Iz Vlade je saopšteno d stupanjem na snagu ovog zaključka prestaje da važi Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, donesen 21. marta.

U skladu sa ovim zaključkom, produžava se obustava vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih i srednjih škola, univerziteta i ustanova za obrazovanje odraslih u Republici Srpskoj, uz obavezu organizovanja nastave na daljinu korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, i za period od 29. marta do 5. aprila.

Prema Zaključku, od 29. marta do 5. aprila, u periodu od 06.00 do 22.00 časova, dozvoljava se vršenje usluge dostave hrane i pića kao i šalterska prodaja hrane i pića bez mogućnosti konzumiranja unutar i ispred ugostiteljskog objekta.

Takođe, u istom periodu, u autobusima kojim se obavlja prevoz lica u drumskom saobraćaju, broj lica koja se prevoze ne može biti veći od broja registrovanih mjesta za sjedenje, navedeno je saopštenju Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o raspodjeli respiratora i zaštitnih maski iz donacije Vlade Republike Srbije.

Republički štab je usvojio Informaciju o raspodjeli respiratora i zaštitnih maski iz donacije Vlade Republike Srbije, te odobrio raspodjelu donacije 35 respiratora i 10.000 zaštitnih maski koje donira Vlada Srbije Republici Srpskoj.

Prema ovom zaključku, zadužen je ЈZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske da, u saradnji sa Zavodom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", a u cilju realizacije aktivnosti proširenja kapaciteta za zbrinjavanje i rehabilitaciju post kovid pacijenata u Slatini, obezbijedi potreban broj respiratora i stručnu podršku.

Republički štab je na današnjoj sjednici donio i Zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama. Za realizaciju ovog Zaključka zadužen je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Republički štaba za vanredne situacije donio je i odluku da od ponedjeljka, 29. marta, dozvoli obavljanje uslužnih i zanatskih djelatnosti čije obavljanje zahtijeva neposredan kontakt sa korisnicima (frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje i djelatnosti za njegu i održavanje tijela), navedeno je u saopštenju.