latinica  ћирилица
08/04/2021 |  14:11 ⇒ 14:11 | Autor: SRNA

Mladi Fočaci prvi put u "Ritmu Evrope"

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović i izvršni direktor omladinskog muzičkog takmičenja "Ritam Evrope" David Makević potpisali su danas ugovor o učešću mladih talenata iz Foče na ovom evropskom festivalu.
Ritam Evrope - Foto: RTRS
Ritam EvropeFoto: RTRS

Vukadinović je rekao da je, ovim ugovorom o saradnji opštine sa "Ritmom Evrope", Foča postala 15. lokalna zajednica u Srpskoj koja učestvuje u "Dječijoj Evroviziji".

- Raduje me činjenica da ćemo omladinu Foče uzrasta od 12 do 21 godine koja ima talenat za bavljenje muzikom i ritmikom predstaviti da na najbolji način, a takođe i sve naše turističke potencijale. To je najveći muzički festival u ovom dijelu Evrope - naveo je Vukadinović.

"Ritam Evrope" je takmičenje na kojem djeca i omladina iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske pjevaju pjesme sa Evrovizije, a koje se, između ostalog, emituje i na Radio-televiziji Republike Srpske.

Izvršni direktor "Ritma Evrope" David Makević napomenuo je da će se audicija za izbor takmičara održati u narednih 15 do 20 dana u Centru za kulturu i informisanje u Foči, koji je jedan od partnera takmičenja.

- Djeci i omladini koja žele da se priključe našem televizijskom formatu biće omogućena besplatna obuka i da se, između ostalog, predstave na jednom od jezika evropskih zemalja koje su uključene u veliku Evroviziju, tako da smo mi `mala Evrovizija` na Balkanu. Vjerujem da ćemo pronaći djecu i da ćemo uspješno realizovati ovaj projekat - rekao je Makević.

Uz Centar za kulturu i informisanje, partneri "Ritma Evrope" u Foči su i Osnovna muzička škola i Crkveno pjevačko društvo "Pobratimstvo".