latinica  ћирилица
09/04/2021 |  11:38 ⇒ 11:39 | Autor: SRNA

Počela obnova dijela magistralnog puta od Lauša ka Srpskim Toplicama

Obnova magistralnog puta u Banjaluci, u dužini od 500 metara od Rudarske ulice u naselju Lauš prema naselju Srpske Toplice, počela je danas, a vrijednost projekta je oko 400.000 KM.
Rekonstrukcija puta - Foto: RTRS
Rekonstrukcija putaFoto: RTRS

Direktor preduzeća Putevi Republike Srpske Davor Kostrešević rekao je će biti primijenjena tri tipa rehabilitacije saobraćajnice, što znači da je ona u veoma lošem stanju.

- U toku ove godine će biti pripremljene i sve procedure za nastavak rehabilitacije ovog magistralnog puta prema ulazu u Banjaluku, koji je takođe u veoma lošem stanju - izjavio je Kostrešević, nakon što je u radove uveo izvođača preduzeće Niskogradnja iz Laktaša.

On je napomenuo da je rok za izvođenje radova 60 dana.

Kostrešević je građane pozvao da budu strpljivi i tolerantni, jer će u vrijeme izvođenja radova biti izmijenjen režim saobraćaja, te će vozači biti upućivani na alternativne pravce.

On je naveo da je ovo još jedan u nizu projekata koje samostalno finansira i sprovodi preduzeće na području Banjaluke, a kojima se potvrđuje da i u otežanim okolnostima "Putevi" pokušavaju da zadovolje sve urgentne potrebe lokalnih zajednica u Srpskoj.