latinica  ћирилица
13/04/2021 |  18:21 ⇒ 19:39 | Autor: SRNA

Savez sindikata Srpske pozdravio povećanje plata koje je najavio Dodik

Savez sindikata Republike Srpske pozdravlja povećanje plata u zdravstvu, prosvjeti, policiji i administrativnom osoblju u oblasti pravosuđa, koje je danas u ime rukovodstva Republike Srpske najavio srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Savez sindikata Republike Srpske (foto: savezsindikatars.org) -
Savez sindikata Republike Srpske (foto: savezsindikatars.org)

- U ovom trenutku, predstavnici Saveza sindikata Republike Srpske spremni su za nastavak pregovora za povećanje plata zaposlenim u zdravstvu, prosvjeti i kulturi, policiji i pravosuđu, a očekujemo i uspješno okončanje pregovora o povećanju najniže plate i plata u realnom sektoru - saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Savez sindikata već duži period, zajedno sa socijalnim partnerima, pokušava da poveća najnižu platu u Srpskoj, kako bi se zaštitili radnici sa najnižim primanjima, a povećanje najniže plate dovelo bi do povećanja plata u realnom sektoru u Srpskoj.

- Moramo priznati da jačanje lične potrošnje ubrzava oporavak ekonomije, a to znači stabilnije socijalne fondove i budžet, kao i bolje uslove za poslovnu zajednicu - ističu u Savezu sindikata Republike Srpske.

Republici Srpskoj su u ovom trenutku potrebni dinamičan oporavak ekonomije i zdrave investicije, koje su osnovni preduslov za bolji život svih građana u Srpskoj, istakli su iz Saveza sindikata.