latinica  ћирилица
02/05/2021 |  19:01 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

U Višegradu počela turistička sezona (VIDEO)

Sa prvomajskim i vaskršnjim praznicima u Višegradu je počela turistička sezona.
Višegrad - turizam - Foto: RTRS
Višegrad - turizamFoto: RTRS

Brojni turisti, kako domaći, tako i iz okruženja, odlučili su da praznike provedu upravo u Višegradu, a prema broju turista koji su posjetili grad na Drini i Rzavu, ova sezona mogla bi biti jedna od uspješnijih.

Prve grupe turista pristigle su u Višegrad većinom u sopstvenim aranžmanima. Neki su odlučili da u Višegrad dođu organizovano - brodom.

- Očekujemo rast broja gostiju koji dolaze na ovu destinaciju. Planiramo da u maju i junu vozimo petakom, subotom i nedeljom, a u julu i avgustu šest dana u nedjelji - kaže Goran Glišić, kapetan broda.

Turisti ističu da u Višegradu ima i te kako šta i da se vidi i doživi.

Početkom nove turističke sezone Višegrađani su zadovoljni. Nadaju se da virus korona neće imati uticaja na turizam, koji ovaj grad stavlja u vrh turističkih destinacija u Srpskoj.

- Nadamo se da će sve biti u redu prvenstveno u pogledu zdravstvene situacije, jer od toga i zavisi broj dolazaka. Nadam se da su ljudi željni putovanja i da će Višegrad biti njihova omiljena destinacija - istakla je Olivera Todorović, direktorka Turističke organizacije Višegrad.

Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad, naglasio je da ovaj grad spremno dočekuje turiste.

- Nadamo se da ćemo, za razliku od prošle godine, ove godine svakodnevno imati posjetioce u sve većem broju - dodao je Đurević.

Kulturno-istorijske znamenitosti, krstarenje Drinom, zip lajn, bir bajk, vožnja vozićem ili možda rikšom i bogata gastronomska ponuda, razlog su više da posjetite Višegrad u uživate u sadržajima koje nudi.