latinica  ћирилица
03/05/2021 |  12:41 | Autor: TANЈUG

Vučić objavio ko sve i kada dobija novčanu pomoć u maju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na Instagramu da će ovog mjeseca početi isplate novčane pomoći građanima, navodeći da će prvi pomoć dobiti 6. maja penzioneri, a kasnije tokom mjeseca i ostali građani.
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol) -
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol)

- Maj je mesec u kojem ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali rezultate uspjeha srpske države - naveo je Vučić u video snimku objavljenom na nalogu "buducnostsrbijaav".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Kako je precizirao, 6. maja biće isplaćeno 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, a dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako je dodao, 10. maja će biti isplaćeno 50 odsto mininalca srpskim preduzetnicima - malim, srednjim i velikim preduzećima.

Vučić je istakao da će 12. maja početi isplata po 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili.

- Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti koji su se prijavili na Kosovu i Metohiji i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah potom krećemo s drugom tranšom od 600 evra za naše prevoznike - najavio je Vučić.

Predsjednik je rekao da je sve to moguće zahvaljujući strpljenju, radu i trudu građana.

On je ponovo pozvao građane da se vakcinišu.

- Istovremeno, hoću da vas pozovem još jednom da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa pandemijom, da je pobijedimo, i onda ćemo imati još više uspjeha i još bolje rezultate - rekao je Vučić.

Uz objavljeni snimak, Vučić je napisao: Uspješna Srbija, samo ako se vakcinišemo.