latinica  ћирилица
04/05/2021 |  19:22 ⇒ 19:52 | Autor: SRNA

Književno veče "Sa zavičajnim piscima"

Književni klub "Јovan Dučić" i Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini organizovali su književno veče "Sa zavičajnim piscima" na kojem se publici predstavilo osam autora iz Semberije.
Književno veče "Sa zavičajnim piscima" - Foto: SRNA
Književno veče "Sa zavičajnim piscima"Foto: SRNA

Predsjednik Književnog kluba Radmila Đokić rekla je da su bijeljinski pjesnici poslije 14 mjeseci od početka pandemije prvi put ponovo uživo sa sugrađanima podijelili radost stvaranja u radosnoj nedjelji po Vaskrsu.

- Ovo je naše 43. književno veče u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić", specifično zbog poštovanja epidemioloških mjera i sa samo 20 učesnika u sali, ali na radost pjesnicima i našoj vjernoj publici jer svi smo se zaželjeli druženja - izjavila je Đokićeva novinarima.

Ona je dodala da Književni klub "Јovan Dučić" u Bijeljini ima 22 člana.

Povratkom autora i publike u Narodnu biblioteku "Filip Višnjić" zadovoljna je i vršilac dužnosti direktora ove ustanove Željana Arsenović koja je istakla da su prvo književno veče nakon više od godinu dana od početka pandemije organizovali uz preduzimanje svih neophodnih higijensko-epidemioloških mjera i poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Republičkog i gradskog kriznog štaba.

Ona je dodala da u ovoj situaciji svečana sala Biblioteke može da primi 20 posjetilaca.