latinica  ћирилица
11/05/2021 |  08:22 ⇒ 08:33 | Autor: sputniknews.com

Rijeka izbacila više od 40 leševa na sjeveru Indije

Tijela najmanje 40 ljudi reka Gang je izbacila na obalu u pograničnom pojasu država Bihar i Utar Pradeš u sjevernoj Indiji, saopštili su zvaničnici.
Rijeka Gang izbacila više od 40 leševa (Foto: PRAKASH SINGH/GETTY IMAGES) -
Rijeka Gang izbacila više od 40 leševa (Foto: PRAKASH SINGH/GETTY IMAGES)

Nije jasno kako su ljudska tijela dospjela na obale Ganga, ali u izvještajima lokalnih medija se sugeriše da je možda riječ o žrtvama kovida 19.

Neki lokalni mediji prenose da pronađeno čak 100 tijela i da stanje u kojem su pronađena sugeriše da su možda bila u rijeci i nekoliko dana.

- Postoji mogućnost da su ova tela iz Utar Pradeša - rekao je lokalni zvaničnik Ašok Kumar za Bi-Bi-Si nakon razgovora sa lokalnim stanovništvom i dodao da će sva tijela biti sahranjena ili kremirana.

Zvaničnici su saopštili da tijela izgledaju "naduveno i djelimično spaljena" i da su možda završila u rijeci nakon nedovršenog kremiranja koja su se obavljala duž reke Gang u Utar Pradešu, najmnogoljudnijoj državi Indije, navodi se u izvještaju indijskog informativnog kanala NDTV.

Drugi talas epidemije virusa korona  hara Indijom koja je postala i epicentar globalne pandemije.

Smrtnost je znatno porasla posljednjih nedjelja, pa su krematorijumi ostali bez prostora za prijem posmrtnih ostataka svih žrtava zaraze.