latinica  ћирилица
11/05/2021 |  11:26 ⇒ 11:27 | Autor: sputniknews.com

Putin izjavio saučešće porodicama poginulih u školi u Kazanju

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je saučešće porodicama poginulih u pucnjavi u Kazanju i poželio brz oporavak učenicima koji su ranjeni, saopštio je portparol šefa države Dmitrij Peskov.
Vladimir Putin (Foto: @KremlinRussia_E) - Foto: Twitter
Vladimir Putin (Foto: @KremlinRussia_E)Foto: Twitter

Peskov je naveo da je direktor Federalne službe bezbjednosti Aleksandar Bortnjikov podnio Putinu izveštaj o incidentu u kazanjskoj školi.

Putin je takođe razgovarao telefonom sa premijerom Vlade Mihailom Mišustinom, vicepremijerkom Tatjanom Golikovom i ministrom za vanredne situacije Evgenijem Ziničevom o situaciji u školi u Kazanju.

Ruski predsjednik takođe je naložio šefu Nacionalne garde Viktoru Zolotovu da hitno razvije novu uredbu o vrstama oružja koje je dozvoljeno za civilni promet, dodao je Peskov.

Prema riječima Peskova, ovo naređenje izdato je “uzimajući u obzir vrstu malokalibarskog oružja koje je napadač koristio“ u Kazanju.

- Radi se o tome da se ponekad malokalibarsko oružje registruje kao lovačko oružje, koje se u nekim zemljama koristi kao puška. To će takođe hitno razraditi Rosgardija - objasnio je portparol Kremlja.