latinica  ћирилица
11/05/2021 |  22:49 ⇒ 12/05/2021 | 10:27 | Autor: SRNA

Tramp: Bajden kriv za eskalaciju nasilja

Bivši američki predsjednik Donald Tramp optužio je aktuelnog predsjednika SAD Džozefa Bajdena da je kriv za eskalaciju nasilja između Izraela i Hamasa.
Donald Tramp (Getty/Anna Moneymaker-Pool) - Foto: Getty Images
Donald Tramp (Getty/Anna Moneymaker-Pool)Foto: Getty Images

- Pod Bajdenom svijet postaje nasilniji i nestabilniji jer njegova slabost i nedostatak podrške Izraelu dovodi do novih napada na naše saveznike - naveo je Tramp u saopštenju.

On je naveo da SAD moraju uvijek da stoje uz Izrael i da jasno stave do znanja da Palestinci moraju da okončaju nasilje, teror i raketne napade.

- Kada sam bio u Bijeloj kući, bili smo poznati kao predsjedništvo koje se zalaže za mir, jer su izraelski protivnici znali da Sjedinjene Države snažno stoje uz Izrael i da će doći do brze odmazde ako Izrael bude napadnut - naveo je Tramp.

On je istakao da SAD moraju jasno da stave do znanja da će uvijek snažno podržavati pravo Izraela da se brani, prenosi "Sputnjik".

- Nevjerovatno, demokrate takođe nastavljaju da stoje uz pomahnitalog antiameričkog predstavnika u Senatu Ilhana Omara i druge koji divljački napadaju Izrael dok su pod terorističkim napadima - naveo je Tramp.

Hamas je večeras saopštio da je sa 130 raketa gađao Tel Aviv kao odgovor na rušenje stambenog solitera u pojasu Gaze.