latinica  ћирилица
15/05/2021 |  14:08 ⇒ 20:02 | Autor: SRNA

Do kraja maja u NSRS zakonska rješenja o sprečavanju rada na crno (VIDEO)

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će se do kraja maja u Narodnoj skupštini Srpske naći zakonska rješenja koja će u znatnoj mjeri smanjiti broj onih koji svoje radnike plaćaju na crno, odnosno u kovertama, što je mimo zakona jer izbjegavaju plaćanje obaveza.
Republika Srpska (foto:@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Republika Srpska (foto:@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Višković je rekao da Vlada Republike Srpske već ima pripremljena ta zakonska rješenja.

Na pitanje da prokomentariše najavu zdravstvenih radnika o mogućim protestima zbog nezadovoljstva visinom plata, Višković je rekao da ljudi moraju shvatiti da se u Republici Srpskoj plate povećavaju u skladu sa mogućnostima.

- Oni su imali redovna primanja. Treba da pogledaju realno kako žive ostali građani Srpske - kaže premijer Srpske u Bijeljini.

Govoreći o vakcinama protiv virusa korona, Višković je napomenuo da Republika Srpska na današnji dan ima 213.000 vakcina, od čega je iz vlastitih izvora obezbijedila 154.000.

- Preko /mehanizma/ Kovaks smo izvarani u BiH. Dobili smo do danas 15.000, od EU 3.500, iz donacija 49.000. Više smo dobili iz donacija nego od Kovaksa i EU - dodao je on.

Prema njegovim riječima, da Srpska nije išla samostalno u nabavku vakcina, danas bi imala vakcine samo za 10.000 građana, pa s tim ne bi mogla vakcinisati ni zdravstvene radnike.

- Nismo im dozvolii da se igraju sa Republikom Srpskom kad smo vidjeli da je Kovaks jedna vrsta prevare, licemjerstvo - dodao je on.

Višković je naglasio da će u Republiku Srpsku u narednim danima doći još vakcina protiv virusa korona i da je Srpska sada u procesu masovne imunizacije.