latinica  ћирилица
15/05/2021 |  17:56 ⇒ 18:00 | Autor: RTRS

Mavija: Klinika za očne bolesti radila je i u pandemiji punim kapacitetom (VIDEO)

Rukovodstvo Klinike za očne bolesti UKC Republike Srpske prepoznalo je značaj očuvanja vida kod svih pacijenata i zbog toga su imali priliku da nesmetano rade sa djelom osoblja koje nije angažovano na Kovid odjeljenju, rekla je Milka Mavija, načelnica ove klinike gostujući u emisiji Zdravosfera.
Zdravosfera - Foto: RTRS
ZdravosferaFoto: RTRS

- Naime, mnogo naših ljekara i sestara bio je angažovan u kovid timovima, ali mi koji smo preostali radili smo 50 odsto, potom 60, pa 80, a sada smo na 90 odsto operativnih zahvata, ali i dijagnostički i terapijskih procedura - istakla je Mavija.

Ona je na tome zahvalila poslovodstvu Kliničkog centra, jer je odobrio da se radi tim režimom rada.

- Naše kolege koje rade u ambulantama kada god su uočili neko stanje koje je neodložno, te zahtjevalo odgovorajuće ispitivanje, odmah su upućivali na Kliniku, tako da smo sve vrijeme funkcionisali po nekom vanrednom režimu. Ipak, bili smo dostupni za sve - dodala je Mavija.

Istakla je da i sada ukoliko neki slučaj zahtjeva hitnu operativnu intervenciju, radi se nesmetano.

- Mi i sada radimo, a nekada smo pacijente slali za Beograd. Mnogo loših stvari donijela je korona, ali ono što je dobro jeste da smo naučili neke stvari da radimo još bolje - kazala je Mavija.