latinica  ћирилица
24/05/2021 |  10:56 ⇒ 17/06/2021 | 14:37 | Autor: RTRS

Objavljen trejler na engleskom za film "Neki novi Brodvej" (VIDEO)

Iz produkcije Radio Televizije Republike Srpske dolazi novi dugometražni dokumentarni film "Neki novi Brodvej". Objavljen je i trejler na engleskom jeziku.
Daun sindrom -
Daun sindrom

Radnja filma prati šest mladih osoba sa Daunovim sindromom koji, savladavajući brojne prepreke, postaju prvi polaznici škole glume na ovim prostorima, istovremeno rušeći predrasude i barijere o mogućnostima i sposobnostima osoba sa ovim sindromom.

Ovo je prvi dugometražni film iz BiH koji se bavi problemom socijalne rehabilitacije osoba sa Daunovim sindromom starijim od 18 godina.

Film je sniman na više lokacija u Republici Srpskoj i regionu, a rađen je u saradnji sa Daun sindrom centrom iz Banjaluke.

Scenario i režiju potpisuje Denis Bojić, režiser nagrađivanih filmova "Djeca" i "Lica Lafore", a ostatak filmske ekipe čine montažer Ognjen Bogdanović, direktor fotografije Slaviša Branković, snimatelj Dejan Račić, asistent snimatelja Milorad Rajlić, asistent režije David Јelić, snimatelji tona Duško Јovanović, Aleksandar Vlajić, Predrag Đorda, Srđan Radaković, Željko Kalamanda, rasvjeta Duško Lazić, tonska obrada Vladimir Vladetić, grafička obrada Ognjen Radmilo, producent Filip Mlađenović.

Muziku za film komponovali su David Mastikosa i Asmir Јakupović.

Premijerno prikazivanje filma očekuje se tokom 2021. godine.