latinica  ћирилица
03/06/2021 |  12:35 ⇒ 12:40 | Autor: RTRS

Srpska napravila novi korak u razvoju avio-saobraćaja

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da prvi let kompanije "Vizer", koji je danas u Banjaluku stigao iz Dortmunda, predstavlja istorijski momenat za ovu kompaniju, ali i Republiku Srpsku, te novi korak u razvoju avio-saobraćaj u Srpskoj.
Sastanak na Aerodromu Banjaluka - Foto: RTRS
Sastanak na Aerodromu BanjalukaFoto: RTRS

Istakao je da očekuju početak letova za Ajndhoven, Bazel, Štokholm, te Malme, jednu od primarnih destinacija zbog velikog broja građana koji žive u Švedskoj.

- Očekujemo i nove destinacije - dodao je Račić.

Napomenuo je da je cilj uspostavljanje veze sa Rusijom, te najavio liniju iznenađenja za Bliski istok.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je da Aerodromi Banjaluka imaju kapacitet da postanu važna destinacija u avio-saobraćaju što dokazuje i nova linija kompanije "Vizer" Dortmund-Banjaluka-Dormund.

Ćorić je naveo da linija pokazuje kapacitet i razvojni intenzitet vlasti Republike Srpske, ali i menadžmenta Aerodroma Banjaluka, te napomenuo kako su intenzivno radili i u vrijeme pandemije.

Istkao je da Aerodromi Banjaluka imaju kapacitet da postanu važna destinacija i da se dostigne cilj od 500.000 putnika godišnje.

Račić i Ćorić dočekali su na međunarodnom aerodromu Banjaluka prvi let kompanije "Vizer" na liniji Dortmund-Banjaluka-Dortmund.