latinica  ћирилица
16/06/2021 |  12:05 ⇒ 20:09 | Autor: SRNA

Vlada Srpske nastaviće ulaganja u opštinu Pale (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas na Palama da će Vlada nastaviti da ulaže u ovu opštinu koja je važna lokalna zajednica za Republiku Srpsku.
Pale - Višković - Јugović - Foto: SRNA
Pale - Višković - ЈugovićFoto: SRNA

- Pale su grad u koji se dolazi. Pale nisu grad iz kojeg se odlazi jer ovdje imamo i povećanje nataliteta, povećanje broja stanovnika i sve to nam daje za pravo da i u narednom periodu institucije Republike Srpske treba da pomažu takve lokalne zajednice i da ih razvijaju na dobrobit svih građana opštine Pale i Srpske - izjavio je Višković novinarima nakon sastanka sa načelnikom Pala Boško Јugovićem.

Višković je podsjetio na značajna ulaganja u proteklom periodu na području Pala, kao što je izgradnja studentskih domova, fakulteta, ulaganje u olimpijsku planinu Јahorinu, u infrastrukturu prema Јahorini, a sve su to projekti koji u velikoj mjeri doprinose razvoju ove lokalne zajednice.

- Mi ćemo ta ulaganja nastaviti i u narednom periodu. Iako se ne mogu sve stvari završiti u jednoj godini, ipak treba da radimo u kontinuitetu kao što smo radili do sada - poručio je Višković.

Prema njegovim riječima, Pale su jedna od lokalnih zajednica koja redovno izmiruje svoje obaveze, nema nikakvih zaduženja, a oni koji znaju kako je ovo mjesto izgledalo prije 20 godina moraju da priznaju da su Pale danas uređena lokalna zajednicu koja je, ne samo administrativni centar, nego i univerzitetski centar.

Višković je zahvalio Јugoviću i njegovim saradnicima na poštenom, domaćinskom i korektnom odnosu prema svim građanima koji žive na Palama.

- Kada imate čovjeka koji domaćinski upravlja lokalnom zajednicom, onda to treba da služi na ponos građanima koji tu žive - istakao je Višković.

Јugović je zahvalio premijeru Viškoviću na posjeti, te naveo da su danas razgovarali o važnim infrastrukturnim projektima na području ove lokalne zajednice koje će zajedno realizovati Vlada Srpske i opština Pale.

- Razgovarano je o izgradnji objekta Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta uz Sportsko-poslovni centar `Peki` koja treba da počne ove godine. Završena je projektna dokumentacija, dodijeljeno je zemljište i ulazimo u fazu raspisivanja i provođenja tenderske procedure - rekao je Јugović.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o izgradnji zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo na području opštine Pale, kao i o nizu infrastrukturnih projekata.

- Ne smijemo zaboraviti činjenicu da je Vlada Srpske jedna od onih koja je najviše ulagala u lokalne zajednice, naročito prošle godine kada je, zbog pandemija virusa korona, finansijski podržala gradove i opštine. Ta pomoć je nadomjestila sredstva izgubljena nedovoljnim poreskim primanjima - rekao je Јugović.

On je naglasio važnost današnjeg sastanka na kojem je dogovoren niz operativnih sastanaka u vezi sa realizacijom ovih projekata, koji će u narednom periodu biti održani u Banjaluci i na Palama.

- U pitanju su krupni projekti koje neće biti moguće završiti ove godine, ali naredne definitivno hoće - poručio je Јugović.