latinica  ћирилица
16/06/2021 |  12:15 ⇒ 12:19 | Autor: RTRS

Počela izgradnja i rekonstrukcija 28 individualnih stambenih objekata u Vlasenici

U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH5, počela je izgradnja i rekonstrukcija 28 individualnih stambenih objekata namijenjenih za povratnike i interno raseljena lica na području opštine Vlasenica, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.
Vlasenica (foto: Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije) -
Vlasenica (foto: Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije)

Vrijednost radova iznosi 825.000 KM, a izvođač je SETA INŽENjERING DOO iz Zavidovića, navodi se u saopštenju.

Projekat se finansira sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope.

- Ovim projektom će 28 porodica, interno raseljenih lica i izbjeglica s područja opštine Vlasenica riješiti svoj stambeni problem. Polovina objekata će biti sanirana ili nadograđena, a polovina će biti izgrađena od temelja - saopšteno je iz Sekretarijata.

Takođe se navodi da je ovo samo nastavak saradnje s opštinom Vlasenica i cilj je da se ovoj populaciji obezbijede normalni uslovi za život.

Na području ove opštine ima još porodica koje spadaju u kategoriju izbjeglih i raseljenih lica, a koje nemaju riješeno stambeno pitanje tako da je najavljena dalja pomoć ovoj kategoriji stanovništva.

Iz Sekretarijata podsjećaju da je trenutno u završnoj fazi i izgradnja višeporodičnog objekta sa 20 stanova u Vlasenici.

Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije sastali su se s načelnikom Vlasenice Miroslavom Kraljevićem s kojim su obišli gradilište na kojem je u toku izgradnja pomenutog stambenog objekta, navodi se u saopštenju.

Ovaj objekat se takođe gradi u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH3.