latinica  ћирилица
16/06/2021 |  13:13 | Autor: SRNA

Višković: Isplaćena pomoć za oko 2.200 demobilisanih boraca

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je do danas obrađeno oko 2.200 zahtjeva za materijalnu pomoć za socijalno ugrožene demobilisane borce i da su svi isplaćeni.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

Višković je naveo da je zaprimljeno oko 14.000 zahtjeva, ali da ih lokalne zajednice u Republici Srpskoj još nisu obradile i dostavile Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite.

- Moram da izrazim svoje nezadovoljstvo ozbiljnim neradom lokalnih zajednica koje mjesec i više nisu obradile sve te podatke i zahtjeve, kako bi ih dostavile resornom ministarstvu - izjavio je Višković novinarima na Palama.

On je apelovao na sve predstavnike lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, da preko svojih odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu što prije obrade te zahtjeve i dostave ih resornom ministarstvu.

- Mi smo na taj način željeli pomoći tim ljudima, ali i da stvorimo socijalnu kartu, odnosno da znamo koliko ima te kategorije stanovništva, kako bismo u narednom periodu našli način za rješavanje njihovog statusa - istakao je predsjednik Vlade Republike Srpske.