latinica  ћирилица
16/06/2021 |  13:58 ⇒ 15:11 | Autor: RTRS

Savjet za poljoprivredu bijeljinskog SNSD-a pokrenuće niz inicijativa

Savjet za poljoprivredu bijeljinskog SNSD-a pokrenuće niz inicijativa prema Gradskoj upravi Bijeljina i republičkim institucijama, jer kako je istaknuto na konferenciji za novinare, gradonačelnik Bijeljine razriješio je načelnika resornog odjeljenja Stevana Trivkovića i Gradska uprava funkcioniše sa samo 20 odsto kapaciteta, s obzirom da nema nijednog načelnika odjeljenja.
SNSD Bijeljina - Foto: RTRS
SNSD BijeljinaFoto: RTRS

Savjet će okupiti što više poljoprivrednih proizvođača kako bi se njihove ideje , prijedlozi i želje proslijedile Gradskoj upravi i nadležnim republičkim institucijama, istakao je predsjednik Savjeta Stevan Trivković, dodavši da Gradska uprava trenutno nema nijednog načelnika odjeljenja.

- Uspjeli smo da u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i sa IRB-om, da stavimo u fuinkciju Agrrani fond poslije 20 godina i da obezbjedimo beskamatne kredite poljoprivrednicima - rekao je predsjednik Savjeta za poljoprivredu GO SNSD Bijeljina Stevan Trivković.

Savjet za poljoprivredu GO SNSD je osudio ponašanje gradonačelnika Bijeljine koji, kako je istaknuto, nije htio da se sastane sa resornim ministrom prilikom njegovog boravka u Semberiji prošle sedmice.

- Na taj način Gradska uprava i svi poljoprivredni proizvođači su poniženi - dodao je Trivković.

- GO SNSD Bijeljina kao i kompletna struktura SNSD i u narednom periodu predstavljaće ključ i nosilac za razvoj Srpske u punom njenom kapacitetu - izjavio je predsjednik GO SNSD Bijeljina Vladimir Lazić.

Slobodan Petrić član Savjeta je istakao da je resorno Ministarstvo imalo dva interventnog otkupa u prošloj godini.

- Izdvojeno je šest miliona KM za proizvođače mesa. Sada je u toku mjera od pet miliona maraka za podršku proizvodnji mesa - dodao je Petrić.

Mićo Živić član Savjeta za poljoprivredu bijeljinskog SNSD-aa je istakao da će Savjet ubrzo u saradnji sa poljoprivrednicima izraditi bazu podataka o kulturama sa kojim Semberija raspolaže i koliki su tačni prinosi.