latinica  ћирилица
18/06/2021 |  10:13 ⇒ 11:05 | Autor: RTRS

Dodik: Učiniti Srpsku oazom za investiranje (VIDEO)

Republiku Srpsku trebamo učiniti oazom za investiranje, istakao je Milorad Dodik, srpski član i presjedavajući Predsjedništva BiH, na otvaranju Prve investicione konferencije pod nazivom "Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja Republike Srpske", obraćajući se putem video linka.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Istakao je da je potrebno znati kako se može investirati u Republiku Srpsku i kakve podsticaje investitorima Republika Srpske može da obezbijedi.

- Drago mi je što ste se okupili na prvoj konferenciji koji organizuje Investiciona banka. Ovo je bilo potrebno, a značajno kada činimo to u godini nakon pandemije, kada moramo da se vratimo realnim ekonomskim stvarima i realnom ekonomskom životu, da obezbjedimo dovoljno informacija za sve one koji imaju ideju, želju, novac da investiraju - naglasio je Dodik.

Dodik je poručio da je jako važno da upravo ovakav kapacitet konferencije se uspostavi i da sa nje se poluče značajni rezultati.

- Koje zakone treba promjeniti, kako ih učiniti dostupnim i mobilnim. Treba da damo najbolje moguće odgovore, a podržaću rezultate konfrenecije i obezbijediti zaključke konferencije da budu operativno podržani od naših istituacija, Vlade i Parlamenta. Ovakvu šansu ne smijemo propustiti jer ko sada napravi iskorak i ko je spreman da obezbjedi stimulativno okruženje može da računa na bolju budućnost - rekao je Dodik.