latinica  ћирилица
20/06/2021 |  13:24 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Vlada Srpske izdvojila više od 400 miliona KM za projekte u Bijeljini (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković sastali su se danas Bijeljini sa rukovodstvom grada.
Bijeljina - sastanak - Foto: RTRS
Bijeljina - sastanakFoto: RTRS

Predsjednica Srpske je istakla da nema uspjeha i razvoja bez dobre saradnje lokalnih i republičkih vlasti.

Ona je naglasila da je Vlada Republike Srpske do sada u strateške projekte u Bijeljini izdvojila više od 400 miliona KM i da će realizacija dogovorenih projekata biti nastavljena.

Predsjednica Cvijanović je navela da je na sastanku bilo riječi o projektu auto-puta od Bijeljine do Rače, rekavši da se puno ulaže projekte vodoprivrede, poljoprivredi, Drinski nasip, ali da je neophodno da Gradska uprava završi svoje obaveze da bi republičke vlasti mogle dalje da reaguju.

- Svako treba da radi svoj dio posla i da uz dobru saradnju dođemo do realizacije projekata - rekla je Cvijanović, ocijenivši da Bijeljina ima dobru budućost, kao i Republika Srpska, te da su rezultati pokazali da je Republika iz krize izašla ojačana i da se stvaraju dobre pretpostravke za privredu.

Premijer Srpske je poručio je da će Vlada i dalje pomagati Bijeljinu i građane ovog grada.

- Vlada Republike Srpske ne gleda političku pripadnost i odosiće se prema građanima Semberije odgovorno, kao što je to radila i do sada - rekao je Višković.

Dodao je da su dogovoreni projekti u Bijeljini u fazi realizacije, ističući da je eksproprijacija trase auto-puta od Rače prema Bijeljine završena u 95 odsto.

Dodik je istakao je da je republička vlast voljna da podstiče projekte i da će svi koje su ranije dogovarani biti realizovani.

On je naveo da su novac za auto-put, Drinski nasip obezbijediti Republika, dodajući da su stvoreni uslovi da ove godine počnu radovi na auto-putu.

- Nijedan od projekata nije zaustavljen i sve funckioniše kako to predviđa Ustav i zakon - rekao je Dodik.

Gradonačelnik Bijeljine rekao je da je na sastanku pokrenut veliki broj tema, od kojih su neke, kako je naveo, manje, a neke više bolne.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević zahvalio je najvišim zvaničnicima Republike Srpske na posjeti, poručivši da su na taj način učinili čast toj lokalnoj zajednici koja će se u budućnosti, kao i do sada u punom kapacitetu staviti u funkciju realizacije svih dogovorenih i budućih projekata.

Sastanku u zgradi Gradske uprave prisustvovali su i ministarka finansija Srpske Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić.

Nakon sastanka sa rukovodstvom grada Bijeljina, Cvijanović i Višković posjetili su bolnicu "Sveti Vračevi" i Dom zdravlja u Bijeljini.

Foto: RTRS

Cvijanović, Dodik i Višković posjetili su i poljoprivredno domaćinstvo Mihajlović u selu Donje Crnjelovo.

Foto: RTRS