latinica  ћирилица
23/06/2021 |  07:08 ⇒ 10:00 | Autor: RTRS

NSRS i o Nacrtu zakona o porijeklu imovine; Prenos na RTRS plusu

U Banjaluci će danas biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske raspravom o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece po hitnom postupku.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Pred poslanicima je, između ostalog, Nacrt zakona o porijeklu imovine, a dolazi na prijedlog SNSD-a. Njime će se, kažu, Srpska jasno opredijeliti da nema kompromisa u borbi protiv korupcije. Na donošenju Zakona o porijeklu imovine insistira i opozicija.

Pred poslnicima je Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o upravljanju otpadom po hitnom postupku i Prijedlog zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu, te Nacrt zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova, a zasjedanje možete pratiti na RTRS plusu i našem portalu.

Prvog dana zasjedanja poslanici su, po hitnom postupku, razmotrili i prijedlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, ali i Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije za auto-put Banjaluka-Prijedor. Ovo zakonsko rješenje odnosi se na jedan od kapitalnih infrastrukturnih projekata iz oblasti saobraćajnog povezivanja, dugog 42 kilometra.