latinica  ћирилица
23/06/2021 |  11:48 | Autor: RTRS

Usvojen Zakon o posebnom postupku eksproprijacije za auto-put Banjaluka-Prijedor

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku Zakon o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor u dužini od 42 kilometra kojim se uređuje poseban postupak eksproprijacije nepokretnosti radi izgradnje auto-puta kao projekta od posebnog značaja za Republiku Srpsku.
Mapa auto-puta Banjaluka-Prijedor - Foto: RTRS
Mapa auto-puta Banjaluka-PrijedorFoto: RTRS

Poslanici su po hitnom postupku usvojili izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi kojim je propisano da se do 31. decembra 2021. godine produži rok za primjenu odredbe o izricanju novčane kazne za prekršaj odgovornog lica u organu jedinice lokalne samouprave, zbog neizvršavanja obaveze smanjenja broja zaposlenih u gradskoj/opštinskoj upravi.

Usvojene su po hitnom postupku i izmjene i dopune Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece kojim je omogućen upis u registar lica koja su osuđena prema zakonima koji su prestali da važe.

Nakon glasanja, sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o upravljanju otpadom po hitnom postupku.