latinica  ћирилица
23/06/2021 |  21:29 ⇒ 24/06/2021 | 09:03 | Autor: SRNA

Kovačević: SDA - jedina retrogradna politička snaga u BiH

SDA jedina je retrogradna politička snaga u BiH jer nikada nije odustala od svoje sramne islamske politike zasnovane na "Islamskoj deklaraciji" njihovog osnivača Alije Izetbegovića, koji je želio šerijatsku BiH u kojoj nema prava za nemuslimane i nebošnjake, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević -
Radovan Kovačević

Komentarišući zaključke Glavnog odbora SDA, u kojima se, između ostalog, poziva na uvođenje sankcija predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog "secesionističkih prijetnji", Kovačević je rekao da SNSD ostaje privržen Dejtonskom mirovnom sporazumu, zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske, ali i dejtonske BiH, što svima treba da bude jasno.

- Misim da su oni u SDA uobrazili da mogu na bilo šta da pozivaju sve nivoe vlasti u BiH. Oni mogu da se bave jednim dijelom FBiH, tačnije pet i po kantona u kojima dobijaju glasove i u kojima se nešto pitaju. Neka im ne pada na pamet da daju bilo kakve packe i smjernice Srpskoj, jer ovdje apsolutno nikoga ne zanima to što oni misle - naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, iz SDA od potpisivanja Dejtonskog sporazuma nikada nisu pokušali da daju priliku miru, razgovorima i dijalogu, već na nasuprot tome stalno traže od dijela međunarodne zajednice da ispunjava njihove želje i političke ciljeve koji su definisali još prije nego što su izazvali građanski rat u BiH.

- Republika Srpska u potpunosti ostaje privržena Dejtonskom mirovnom sporazumu, ustavnom poretku dejtonske BiH i zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srpske - zaključio je Kovačević.

Glavni odbor SDA optužio je Srbiju za, kako tvrde, učestale uzurpatorske atake na resurse BiH i pozvao na uvođenje sankcija predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog "secesionističkih prijetnji".