latinica  ћирилица
19/07/2021 |  09:01 ⇒ 09:32 | Autor: RTRS

Tamo gdje postoji volja postoji način - pokretačka snaga za Kristinu

"Tamo gdje postoji volja postoji način", je stara izreka koja nas motiviše i inspiriše na rad i predanost našim životnim ciljevima.
Kristina Benić, fotograf - Foto: RTRS
Kristina Benić, fotografFoto: RTRS

I u svakodnevnim, neobaveznim aktivnostima ponekad izgubimo motivaciju, pa se zapitamo zašto bismo uopšte nešto radili. Posebno je teško i izazovno pronaći motivaciju za predan rad u sferi onoga čime se profesionalno bavimo. Riječi motivacija i inspiracija usko se vezuju ponajviše za umjetnike. Izroditi ideju, iznova djelovati inovativno i originalno, nije lak zadatak.

I motivacija i inspiracija često osciliraju, pa se desi da umjetnik klone duhom. Tada se valja pokrenuti sa mrtve tačke. Rad drugih umjetnika, njihovo stremljenje, volja i strpljenje da naprave neko djelo glavna su pokretačka snaga za Kristinu Benić.

Ona već ima prepoznatljiv stil, koji je , kako kaže, usko vezan za obradu fotografije. Ipak, kao i većina umjetnika još se traži, usput otkrivajući dokle dosežu mogućnosti fotografije i stilova. Najviše je inspirišu ljudi, facijalna ekspresija tokom različitih emotivnih stanja, bliskost i prisnost među ljudima. To je razlog što najviše voli dokumentarnu fotografiju.

O tome kako Kristina pronalazi motivaciju za rad i stvaranje pogledajte u videu: