latinica  ћирилица
21/07/2021 |  11:14 ⇒ 11:14 | Autor: SRNA

Vidović: Cilj - do kraja avgusta vakcinisati sve stanovnike

Ministar finansija Zora Vidović izjavila je da je cilj Vlade da do kraja avgusta svi stanovnici Republike Srpske budu vakcinisani protiv virusa korona.
Zora Vidović - Foto: SRNA
Zora VidovićFoto: SRNA

Vidovićeva je danas razgovarala sa rukovodstvom Nove banke, u čijim prostorijama je na lokaciji poslovne zone "Incel" u Banjaluci počela imunizacija, a vakcinu bi trebalo da primi 100 radnika banke i njihovih klijenata.

Vidovićeva je ukazala na činjenicu da je potrebno da se vakciniše što veći broj građana, pogotovo ljudi koji rade u banci i u stalnom su kontaktu sa stanovništvom.

- U ovom momentu u Republici Srpskoj nema prečeg zadatka od imunizacije stanovništva. Naš cilj u Vladi je da do kraja avgusta svi stanovnici Republike Srpske budu vakcinisani s obzirom na to da imamo dovoljan broj vakcina - rekla je Vidovićeva novinarima.

Ona smatra da je to bitno jer su prognoze stručnjaka i ljekara da u septembru ili oktobru dolazi novi virus zbog čega treba spremno dočekati taj period.

- Ako dođemo u situaciju da nam bolnice budu pune, da zdravstveni sektor ponovo bude prenapregnut i da ponovo moramo da zatvaramo određene privredne subjekte, onda ćemo zaista biti u veoma teškoj situaciji - istakla je Vidovićeva.

Ona smatra da svi građani u Srpskoj treba da se vakcinišu da bi jesen dočekali što spremniji i da ekonomija ne bi pretrpjela gubitke.

Za Novu banku je rekla da je to jedna od banaka koja najuspješnije sarađuje sa Vladom Republike Srpske.

- Uvijek se možemo osloniti na pomoć banke ako su pitanju sredstva, a isto tako smo uvijek raspoloženi da i mi banci izađemo u susret za sve ono što je u skladu sa zakonom i što može da poboljša njen rad - dodala je Vidovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je u ovoj banci domaći kapital, što ima najveću aktivu zbog čega su zainteresovani da ona i radi.

- Banka uspješno funkcioniše, ima veoma dobre parametre, ostvaruje dobit i možemo biti zadovoljni sa radom Nove banke - izjavila je ministar finansija.

Predsjednik Uprave Nove banke Siniša Adžić rekao je novinarima da im je Vlada najvažniji partner i da će banka nastaviti da radi na unapređenju tih, ali i odnosa sa svim ostalim klijentima.

Adžić je zahvalio za ove zajedničke aktivnosti koje se preduzimaju na zaštiti zdravlja ljudi, te naveo kako je više od 10 odsto radnika banke imunizaciju završilo u Srbiji, a da je prilikom ispitivanja zadovoljstvo zaposlenih uočeno da je najvažniji zahtjev da se omogući vakcinacija.

- Broj vakcinisanih danas će se utrostručiti, ali broj od 30 odsto svakako nije krajnji cilj. Posebno mi je drago da su se neki od naših klijenata pridružili vakcinaciji - rekao je Adžić.